Hamngruppen i Trelleborg

5 december 2017

En osannolik planeringshistoria!

För ca 5-6 veckor sedan började man bygga upp en depå för elnätsombyggnaden i den södra delen av Nyhemsparken. Många tunga transporter ner på strandsidan, mycket material.

För ca 2 veckor sedan kom Parkavdelningen och förberedde för ytterligare trädplantering i den norra delen. Man tog upp hål och lade i planteringsjord för att komplettera den nya allén.

2 dagar senare kom det en entreprenör och lade makadam över allt ihop i syfte att bredda vägen för riktigt stora och tunga bilar som skulle åka ner genom parken till depån. Berg av material och grus/sten byggdes upp.

Kuriosa är att en utländsk långtradare förirrade sig ner genom parken och körde rejält fast på gräsytan. Blev stående ett dygn innan 2 bärgningsbilar kom till undsättning. Skämten haglade om den nya hamninfarten.

Mycket bekymrade Mark Huisman och Bengt Larsson kom ut och beskådade eländet. De framstod som helt ovetande.

I torsdags satte man in fulla resurser med lastmaskiner, traktorer och dumprar och körde bort hela rasket. I fredags kom entreprenören och lastade upp all makadam och därefter kom Parkavdelningen med ny planteringsjord och träd för plantering.

Denna övning har kostat många sköna slantar och en helt sönderkörd väg i Nyhemsparken. Men vad gör det, det är ju på öster!

Boende på Östra Stranden

 

 

Mobbning i Kommunfullmäktige!

De valda representanterna i kommunfullmäktige ansåg vid mötet den 29 februari att de som är emot en östlig infart inte ska ha några kommunala uppdrag. Därför röstade man på splittrarnas förslag.

Östrand 2016-03-02

 

Bygg Sjöstaden nu!

Varför kan man inte börja bygga Sjöstaden nu? Mattias Karlsson predikat i TA jämnt om hur viktig den är för Trelleborgs framtid. Det är bara att sätta igång. Det finns stora byggbara områden i hamnens västra del som ligger betydligt längre ifrån hamntrafiken än vad den skulle göra på öster. På öster ligger många bostäder inom 80 m ifrån en planerad ringväg!

Trelleborgaren 2016-02-28